Vinurile Budureasca se
adreseaza atat unui public cunoscator, pasionat de imbinarea dintre arta
culinara si vinurile bune, dar si celor care vor sa aiba la masa un vin bun
alaturi de care sa-si rasfete simturile. Nu vom recomanda insa alaturarea unui
vin cu mancaruri precum fasole cu carnati, ciorba de burta sau sarmale.
Asocierea dintre vinuri si mancare este pur subiectiva si tine de gustul
fiecaruia. O potrivire buna ar fi aceea in care sa fie scoase in evidenta atat
nuantele care sa favorizeze mancarea cat si vinul.
Este recomandata asocierea vinurilor usoare cu mancaruri usoare si a celor cu caracter puternic mancarurilor cu acelasi tip de caracter.
Astfel asocierea vinurilor usoare ar trebui facuta cu mancaruri gatite prin fierbere iar a celor cu un continut ridicat de alcool si seci cu mancaruri gatite la gratar. De asemenea in cadrul unei degustari este preferabila servirea vinurilor cu un continut scazut de alcool si mai dulci, inaintea celor cu un continut mare de alcool si implicit cu un gust mai puternic. Ca si mancare recomandata a se servi cu un vin bun, din categoria celor de la Budureasca, putem aminti: friptura, rulada din carne, spaghete, pizza, hamburger, chili, cotlete de porc, kebab de vita, etc.
Este recomandata asocierea vinurilor usoare cu mancaruri usoare si a celor cu caracter puternic mancarurilor cu acelasi tip de caracter.
Astfel asocierea vinurilor usoare ar trebui facuta cu mancaruri gatite prin fierbere iar a celor cu un continut ridicat de alcool si seci cu mancaruri gatite la gratar. De asemenea in cadrul unei degustari este preferabila servirea vinurilor cu un continut scazut de alcool si mai dulci, inaintea celor cu un continut mare de alcool si implicit cu un gust mai puternic. Ca si mancare recomandata a se servi cu un vin bun, din categoria celor de la Budureasca, putem aminti: friptura, rulada din carne, spaghete, pizza, hamburger, chili, cotlete de porc, kebab de vita, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu